Forum

Goście z Rybnika oczekują na rozładunek węglarek

zdjęcie
Goście z Rybnika oczekują na jednym z bocznych torów stacji Szczecin Gumieńce
zbyt mało ocen, aby obliczyć średnią

wysłane przez MarcinN

Węgiel na Gumieńce i dalej do Elektrowni to dowozi CTL :). A loki z "Rybnika" czeka na pociąg z Niemiec, który poprowadzą do Sławy Wlkp.
MarcinN napisał(a):

> Węgiel na Gumieńce i dalej do Elektrowni to dowozi CTL :). > A loki z "Rybnika" czeka na pociąg z Niemiec, który > poprowadzą do Sławy Wlkp.

Widzałem te lokomotywy w Choszcznie ale z cysternami.
MarcinN napisał(a):

> Węgiel na Gumieńce i dalej do Elektrowni to dowozi CTL :).

Taaaak? Dziwne, a jak wytłumaczysz ich węglarki stojące w EC Pomorzany. Byc może postawili na dwóch przewoźników bo z tego co wiem Rybnik już 3 lub 4 razy był na Pomorzanach. Oczywiście ja nie twierdzę że CTL przestał dowozic bo ostatnio zarówno ET22 jak i ET21 były na Gumieńcach. Może raz jadą z cysternami a raz z węglarkami.
Post został wyedytowany przez autora.
Post został wyedytowany przez administratora lub moderatora.

wysłane przez (użytkownik usunięty)

No to dziwne bo ja też widziałem pare razy ten skład na szlaku i zawsze mial owszem węglarki jako wagony ochronne a tak to prowadził około 30 beczek
man751 napisał(a):

> Taaaak? Dziwne, a jak wytłumaczysz ich węglarki stojące w EC > Pomorzany. Byc może postawili na dwóch przewoźników bo z > tego co wiem Rybnik już 3 lub 4 razy był na Pomorzanach.

CTL jakiś czas temu wygrał przetarg na całą dostawę węgla do ZE Dolna Odra i wątpię żeby z tego zrezygnowali. Węglarki które widziałeś były prawdopodobnie wypożyczone z „Rybnika”.