Forum

6 lat serwisu

Kolejny rok za nami. Dokładnie 6 lat temu po raz pierwszy w sieci zaistniała strona "Komunikacja Miejska Szczecin". 3 lata temu serwis podniósł się z popiołów dając początek temu, co dziś widzicie na ekranach swoich komputerów.

wysłane przez Iwo

Trzymam kciuki za kolejne okrągłe sześć lat z nadzieją, że będzie to miejsce wymiany poglądów wszystkich zainteresowanych komunikacją miejską w naszym mieście, nie tylko miłośników. Może nadejdzie taka chwila, że tutaj na Komisie głos będą zabierać oficjalnie przedstawiciele instytucji zarządzających komunikacją jak i przewoźników.

-- - Poprosze studencki!
- Nie ma :D

wysłane przez merope

Iwo napisał(a):

> Może nadejdzie taka chwila, że tutaj > na Komisie głos będą zabierać oficjalnie przedstawiciele > instytucji zarządzających komunikacją jak i > przewoźników.

Jakoś moim zdaniem, to jednak nie jest możliwe, choć chcę się miło pomylić. A oczywiście życzę nam wszystkim kolejnych rocznic, ze zmianami na lepsze, przez niepotrzebnych przerw. A Marcinowi S. w szczególności życzę kreatywnych pomysłów i wen nad udoskonaleniem tego serwisu.

wysłane przez marko 4

merope napisał(a):

> Jakoś moim zdaniem, to jednak nie jest możliwe, choć chcę > się miło pomylić. A oczywiście życzę nam wszystkim > kolejnych rocznic, ze zmianami na lepsze, przez niepotrzebnych > przerw. A Marcinowi S. w szczególności życzę kreatywnych > pomysłów i wen nad udoskonaleniem tego serwisu.

A ja myślę, że na to jest większa szansa, niż na to, że niektórzy opamiętają się i przestaną trollować. Również gratuluję Marcinowi pomysłu i wytrwałości, wszystkim adminom anielskiej cierpliwości, no i pozostałym użytkownikom, którzy tworzą komisową "rodzinę".

-- "Niech Bóg zlituje się nad mymi wrogami, bo ja tego nie zrobię" - gen. G.S. Patton

wysłane przez Luke_Police  163

Choć jestem z wami zaledwie rok i 8 miesięcy, to i tak odkąd założyłem konto w tym serwisie, wiele się w nim zmieniło. Zmieniło się na lepsze mimo, iż część ludzi go tworzących odeszła. Gratuluję autorowi serwisu i wszystkim użytkownikom, którzy swoim wkładem pracy przyczynili się to tego, iż Komis istnieje w takiej właśnie formie do dziś!

Teraz doszła kolejna "zabawka" w postaci rankingu najlepszych zdjęć. Od razu nasuwają mi się pomysły odnośnie możliwości udoskonalenia tejże możliwości. Pomyślałem sobie, że informacja o średniej ocenie wystawianej przez danego oceniającego mogłaby być widoczna w jego profilu (ewentualnie za jego zgodą). Co o tym myślicie?

Technik serwisu :)

wysłane przez luki663719 17

Luke_Police napisał(a):

> Pomyślałem sobie, że informacja o średniej ocenie > wystawianej przez danego oceniającego mogłaby być widoczna > w jego profilu (ewentualnie za jego zgodą). Co o tym > myślicie?

Popieram. Podobnie kiedyś było z ocenami procentowymi zdjęć dodanych do Sandbox-a.

Także, ze swojej strony chciałbym serdecznie podziękować wszystkim osobom, które sprawiają, że codziennie możemy się dowiedzieć o najważniejszych zdarzeniach dnia z udziałem pojazdów KM - nam wszystkim. Dziękuję tym, którzy nierzadko w zawieruchę i deszcz, wytrwale jadą z cyfrówką i fotografują. Dziękuje tym (właściwie temu) który stronę stworzył i ją udoskonala. Dziękuje tym, którzy pomagają mi (i myślę, że wielu innym użytkownikom też) korzystać z serwisu. Mam nadzieje, że moja praca też po "coś" się przydała. Są to 2 lata, które na pewno nie poszły na marne i wiele się przez nie nauczyłem ;)

wysłane przez maciekos95 3

luki663719 napisał(a):

> Także, ze swojej strony chciałbym serdecznie podziękować > wszystkim osobom, które sprawiają, że codziennie możemy > się dowiedzieć o najważniejszych zdarzeniach dnia z > udziałem pojazdów KM - nam wszystkim. Dziękuję tym, którzy > nierzadko w zawieruchę i deszcz, wytrwale jadą z cyfrówką i > fotografują. Dziękuje tym (właściwie temu) który stronę > stworzył i ją udoskonala. Dziękuje tym, którzy pomagają mi > (i myślę, że wielu innym użytkownikom też) korzystać z > serwisu. Mam nadzieje, że moja praca też po "coś" się > przydała. Są to 2 lata, które na pewno nie poszły na marne > i wiele się przez nie nauczyłem ;)

Na początek pogratuluję wszystkim tym, których wymienił już luki, a w szczególności Marcinowi za jego 6 letnią pracę. I jeszcze powiem, że zarejestrowałem się na Komisie 25.09.06, a więc jestem z wami rok, 2 miesiące i 18 dni! :P Niestety od tego czsu nie awansowałem, :( ale nie smucę się tym. :) Pzdr wszystkich!

-- Radio Złote Przeboje górą!
Marek Niedżwiecki górą!

wysłane przez MaK

Stolarz.. Stolarz... Niech żyją, żyją nam =]

wysłane przez torwid  67

„Kolejny rok za nami. Dokładnie 6 lat temu po raz pierwszy w sieci zaistniała strona "Komunikacja Miejska Szczecin"."

Tylko 6? Mam wrażenie, że gdy pierwszy raz zacząłem Cię czytać, to było wieki temu. Internet wtedy jeszcze raczkował, a większość dzisiejszych użytkowników Komisu - z całym szacunkiem - po drabinie na dywan wchodziła. O fotografii cyfrowej, jako powszechnej, nikt jeszcze wtedy nie marzył. I choć wtedy byłem nieformalnym dostarczycielem wybranych informacji oraz czasem fotek, na których zeskanowanie potrzebne były spore pieniądze, sprawiało mi to sporą satysfakcję. Przeważnie się z Tobą nie zgadzałekm i nadal tak bywa, to i tak, Marcinie, jestem Ci wdziączny. Mam nadzieję, że Komis przetrwa. W jakiej formie? Nie wiem, ale te ostatnie lata pokazują, że nikt nie jest w stanie przewoidzieć zachodzących przemian. Mam tylko nadzieję, że odbędzie się to z korzyścią dla nas wszystkich. A co do uczestnictwa i wypowiedzi przedstawicieli przewoźników, bo ten wątek też się już pojawił, nieśmiało przypomninam, że przynajmniej 2 osoby - ze SPAD i SPPK czynnie zabierają głos w dyskusji, gdy zachodzi taka potrzeba. Powodzenia (nam wszystkim zresztą).

-- Przełożony ma ZAWSZE rację, niestety...

Przełożony ma ZAWSZE rację, niestety...
Post został wyedytowany przez autora.
Post został wyedytowany przez administratora lub moderatora.