Forum
Sezonowy osobowy z Poznania do Świnoujścia był miłą...
wysłane przez Jacek
-- Pomyśl i zrób odwrotnie - prof. Kaliszuk :-)
wysłane przez Lukasy
> Szkoda, że z czasem pojawiły się i na tym pociągu > poczciwe kibelki. W każdym razie pod koniec sierpnia > jechałem tym interREGIO do Świnoujścia kibelkiem... Być > może jako drugi skład ostał się jeszcze wtedy > piętrowóz.
Znaczy się IR z Wrocławia jakoś od ~12 sierpnia jeździł na EZT. Ten osobowy z Poznania do końca pozostał obsługiwany lokomotywą i wagonami, ale "po drodze" piętrusy gdzieś poginęły i ostatecznie pociąg przez co najmniej dwa/trzy ostatnie weekendy jeździł z czterema wagonami 120A (Bh).
homepage: http://lukasy.kolej.org.pl/
wysłane przez mkokolus
> Szkoda, że z czasem pojawiły się i na tym pociągu > poczciwe kibelki.
Jak PKP Cargo sobie za życzyła stawki z kosmosu od Przewozów Regionalnych za wypożyczenie lokomotyw, to potem się nie dziwmy że PR wystawiały "kible".
wysłane przez Bodek
> > Jak PKP Cargo sobie za życzyła stawki z kosmosu od Przewozów > Regionalnych za wypożyczenie lokomotyw, to potem się nie > dziwmy że PR wystawiały "kible".
W nowym rozkładzie jazdy PR-y mają już dysponować swoimi lokami, więc pociągów IR na wagonach będzie więcej niż obecnie.
Poza tym będziemy mieli dodatkową parę pociągów Szczecin - Świnoujście na Bdhpunach obsługujących też obieg Wrocław - Świnoujście.
wysłane przez 105ngs
> W nowym rozkładzie jazdy PR-y mają już dysponować swoimi > lokami, więc pociągów IR na wagonach będzie więcej niż > obecnie.
Oby tylko nie były to same wagony przedziałowe. Jako, że przedziałów nie cierpię, to cieszyłem się nawet z "kibli" na IR, bo w przedziałach w pośpiechach notorycznie znoszę po prostu jajo od siedzenia w kilka osób w klaustrofobicznej przestrzeni... :P
wysłane przez Bodek
> > Oby tylko nie były to same wagony przedziałowe. Jako, że > przedziałów nie cierpię, to cieszyłem się nawet z "kibli" na > IR, bo w przedziałach w pośpiechach notorycznie znoszę po prostu > jajo od siedzenia w kilka osób w klaustrofobicznej przestrzeni... > :P
Ja tam wolę przedziały. Jak mam jechać bezprzedziałowcem na dłuższą trasę to mi się podróży odechciewa...
W nowym RJ IR-y będą zarówno na kible, jak i na Bdhpuny.
BJ
wysłane przez
lukaszenko
16
> Poza tym będziemy mieli dodatkową parę pociągów Szczecin - > Świnoujście na Bdhpunach obsługujących też obieg Wrocław - > Świnoujście.
A czy te pociągi na trasie Wrocław - Świnoujście będą przejeżdżały przez Zieloną Górę? Mogłaby to być godzina poranna, ponieważ pociągi do Szczecina są bodajże 4 i kursują dopiero od 13:30 a rano nie ma żadnego.
-- Robiła babcia na drutach, przejechał tramwaj i spadła...
wysłane przez Bodek
> A czy te pociągi na trasie Wrocław - Świnoujście będą > przejeżdżały przez Zieloną Górę? > ZTCW będą to pociągi Świnoujscie - Poznań - Wrocław/Warszawa, dzielone w Poznaniu na 2 grupy, więc Zieloną ominą szerokim łukiem.
Nie ma sensu trasowanie szybkich pociągów nadodrzanką, gdy V max na większości jej długości nie przekracza 50 kph. Zysk czasowy w stosunku do osobówki wyniósłby z 10-15 minut,więc byłaby to wirtualna atrakcja.
> Mogłaby to być godzina > poranna, ponieważ pociągi do Szczecina są bodajże 4 i kursują > dopiero od 13:30 a rano nie ma żadnego.
Z ZG masz pociąg około 6.20 rano na 11 w Szczecinie.