Forum

Ex 8504 Albatros do Tczewa odcinek do Gdyni pokonywał w...

zdjęcie
Ekspres 8504 "Albatros" do Tczewa odcinek do Gdyni pokonywał w nieosiągalnym dziś czasie 4 h 12 min.
zbyt mało ocen, aby obliczyć średnią
Ah te czasy "planowych" maszyn... Każdy mechanik dbał o swoją lokomotywę, jak własne dziecko. Pucowanie pudła, wózków, dywany w kabinach - po których chodziło się w kapciach - firaneczki i inne bajery, sprawiały że lokomotywy prezentowały się elegancko, w porównaniu z czasami dzisiejszymi, kiedy to na pudłach lokomotyw zalega gruba warstwa syfu, a w kabinach, na pulpicie jest śmietnik niepojęty.

@Bodek: Widzę, że zaskoczysz nas jeszcze nie raz, dodając perełki do galerii ;-)
Sakorius napisał(a):

> > @Bodek: Widzę, że zaskoczysz nas jeszcze nie raz, dodając > perełki do galerii ;-)

Mam nadzieję :)

ZTCP "trzy czwórki" to jedna z najbardziej rozpoznawalnych i jednocześnie zadbanych szczecińskich maszyn. Dodajmy, że wówczas wszystkie "siódemki" stacjonowały na Głównym - w dzisiejszej dyskotece :)

Poza tym na zdjęciu nieprzebudowany peron I oraz stara kładka, kończąca się na peronie II.

Co do czasu jazdy, trzeba też podkreślić, że wówczas trasę Szczecin - Koszalin Ex-y pokonywały w czasie poniżej 2 godzin.
Do tego wagony w starym malowaniu... Przypomina mi się dzieciństwo :))
michaux napisał(a):

> Do tego wagony w starym malowaniu... Przypomina mi się > dzieciństwo :))

Skoro przypomina Ci się dzieciństwo to przypomnij sobie zasady pisania zdań. Zdanie zawsze zaczynamy dużą literą.
Klasyka! Najchętniej bym się cofnął do tamtych lat chociaż na jeden dzień i obfotografował wszystko co się da. Mniej więcej 15 lat a tyle zmian zmian. Miło zobaczyć tak znane mi miejsce kiedy wyglądało inaczej niż dziś i do tego jeszcze tak zadbanego woza. Czekam na kolejne perełki ze Szczecina i regionu. Pozdrawiam.
Mazur napisał(a):

> Klasyka! Najchętniej bym się cofnął do tamtych lat > chociaż na jeden dzień i obfotografował wszystko co się > da. Mniej więcej 15 lat a tyle zmian zmian. Miło zobaczyć > tak znane mi miejsce kiedy wyglądało inaczej niż dziś i > do tego jeszcze tak zadbanego woza. Czekam na kolejne > perełki ze Szczecina i regionu. Pozdrawiam.

No właśnie;) Dla Was to wspomnienia, ja z takich zdjęć dowiaduję się, jak było. Tym bardziej czekam na kolejne takie fotki;)

-- "W Szczecinie spotkamy także składy jednowagonowe." by Wikipedia

Sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi