Forum
Polacy ruszyli pociągami na Berlin
wysłane przez
wojtazz
42
wysłane przez
MQ
?
> Jak zwykle wysoki poziom artykułu... Wynika z niego, że > EuroCity będzie kursować w relacji > Szczecin-Berlin-Szczecin, a będzie to przecież EC do/z > Pragi.
Artykuł jest poświęcony połączeniom między Szczecinem a Berlinem i taryfie VBB, która w EC będzie honorowana tylko do stacji Berlin Südkreuz. Tak więc informacja o tym, gdzie EC będzie jechał dalej nie jest tu niezbędna.
wysłane przez
pioko17
38
wysłane przez
Mareczek
5
> Słyszałem, że PLK ma zamiar zrobić trakcję na polskim > odcinku "od zaraz". Dlaczego Niemcy mówią, że oni to > zrobią dopiero za kilka lat? Przecież to do nich > niepodobne. :)
"Horka" idealnie pokazuje, jak Niemcom się spieszy w przypadku niektórych inwestycji. Polski odcinek jest pod drutem od ok. 4 lat, a i tak dalej musimy jeździć SU46.
-- Intergalactic Proton Powered Electrical Tentacled Advertising Droids
Intergalactic Proton Powered Electrical Tentacled Advertising Droids
wysłane przez
pioko17
38
> Polski odcinek jest pod drutem od ok. 4 > lat
Jak to, na odcinku Gumieńce - granica nie ma druta.
> a i tak dalej musimy jeździć SU46.
!? :)
wysłane przez
Mareczek
5
> Mareczek napisał(a):
> > Polski odcinek jest pod drutem od ok. 4 > > lat > > Jak to, na odcinku Gumieńce - granica nie ma druta.
Piszę o HORCE! Patrz Węgliniec - Bielawa Dolna - Horka (DE) :]
-- Intergalactic Proton Powered Electrical Tentacled Advertising Droids
Intergalactic Proton Powered Electrical Tentacled Advertising Droids
wysłane przez
pioko17
38
> Piszę o HORCE! Patrz Węgliniec - Bielawa Dolna - Horka (DE) :]
aaa... :) Nie zrozumiałem tego słowa, dlatego je pominąłem. :D
wysłane przez Mariusz_W
> Słyszałem, że PLK ma zamiar zrobić trakcję na polskim > odcinku "od zaraz".
Trakcja już jest – spalinowa i parowa.
wysłane przez
pioko17
38
> Trakcja już jest – spalinowa i parowa.
Ale czy aż tak trudno zrozumieć z tytułu o jaką trakcję chodzi?
wysłane przez mike_1994
> Ale czy aż tak trudno zrozumieć z tytułu o jaką trakcję > chodzi?
Ale czy aż tak trudno zapamiętać różnicę pomiędzy trakcją a siecią trakcyjną?
wysłane przez dinek4541
wysłane przez
kajetansz
65
Odpowiem Ci na podstawie moich obserwacji wakacyjnych z dni powszednich.
> Berlin 18:39-Angermuende 19:26/19:51-Szczecin > 20:50
Do Angermuende pociąg zapełniony, w końcu to RE3 do Stralsundu. Miejsce siedzące jakie dało się znaleźć to na schodach. W Eberswalde się rozluźniało, ale nadal tłok. W pociągu z Angermuende do Szczecina miejsca zapełnione, ale i tak wszyscy siedzieli. Parę miejsc wolnych.
> oraz Berlin 21:39-Angermuende 22:25/22:34-Szczecin > 23:28. Z góry dzięki za wszelkie informacje.
Pociąg z Angermuende do Szczecina kursuje tylko w weekendy i piątki. Raz miałem okazję wracać. Jakaś 1/3 pociągu jedzie. Warto też wspomnieć, że w dni powszednie do Szczecina z Angermuende jeździ busik, który jest objęty rozkładem DB, ale do godziny 18:00 trzeba jego telefonicznie zamówić. Raz nim wracałem i oprócz mnie jechała jeszcze jedna osoba, która wysiadła w Tantow. Nikt się nie dosiadał po drodze, więc do Szczecina dojechałem sam.
-- Штирлиц
Штирлиц
wysłane przez dinek4541
wysłane przez paki
Sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi
wysłane przez
pioko17
38
> Mam pytanie, czy BBT jest ważny w EC do/z Pragi na odcinku > Angermuende-Berlin-Angermuende? Na
Tak, na odcinku Angermunde - Berlin jest honorowany, a w zasadzie, to można na nim jechać już od Tantow.
A jest tak dlatego, bo PKPIC ma jakieś widzimisię i nie mogą się dogadać z DB w sprawie podziałów z zysków...