Forum
Nowe połączenie TLK
wysłane przez
pioko17
38
A iR Harpun?
wysłane przez arctodus1111
IZ Szczecin, ISE Koszalin.
wysłane przez
pioko17
38
[ciach]
Określenie "połączenie bezpośrednie" nie oznacza, że dany pociąg kończy na ww. stacjach, tylko że je łączy bez przesiadek. Dlatego niezależnie o co chodziło Tomaszowi, jest to określenie błędne.
wysłane przez torzo
Zgadza się mój błąd. Chodziło o "bezpośrednie połączenie pozasezonowe". Takie bezpośrednie połączenie mamy tylko w wakacje.
Pozdrawiam.
wysłane przez sulzer
-- Kolejowy licznik kilometrów 2012 : 4003km
www.zkmk.org
wysłane przez
Ferrix
8
> > Warto zaznaczyć, że jest to pierwsze po wieloletniej > przerwie bezpośrednie połączenie Kołobrzegu z > Bydgoszczą.
Ciekawe kiedy doczekamy się reaktywacji bezpośredniego połączenia Szczecin - Bydgoszcz. Parę lat temu miał być InterRegio "Barnim", ale został wykreślony zanim zaczął obowiązywać rj.
-- Stettin, okolice MTiK (ZN)...
STMKŻ
wysłane przez stoch
> Ciekawe kiedy doczekamy się reaktywacji bezpośredniego > połączenia Szczecin - Bydgoszcz. Parę lat temu miał być > InterRegio "Barnim", ale został wykreślony zanim zaczął > obowiązywać rj.
Jeszcze w sierpniu 2008 roku jeździł jakiś pośpiech przez Krzyż, Piłę, Bydgoszcz i Toruń.
wysłane przez
Glemp
0
wysłane przez
Ferrix
8
> Jeszcze w sierpniu 2008 roku jeździł jakiś pośpiech przez > Krzyż, Piłę, Bydgoszcz i Toruń.
Tak, "Portowiec" - najeździłem się nim sporo, to było 2008/09 - chyba ostatni taki rozkład. Poza w/w były jeszcze "Kopernik" i grupa wagonów ze "Szczecinianina" włączana do "St. Moniuszki", rok później ostał się tylko jakiś do Przemyśla. Wspomniany przeze mnie IR "Barnim" był planowany na 2010/11.
-- Stettin, okolice MTiK (ZN)...
STMKŻ
wysłane przez
pioko17
38
> Jeszcze w sierpniu 2008
Ostatni pociąg na tę trasę wyjechał 31 maja 2010, a był to TLK 83104 "San" ze Szczecina do Przemyśla.