Forum

SPOT-y w tygrysiej skórze

W nocy z 10 na 11 lutego do macierzystej jednostki PRS1 Szczecin (dawniej PSRT Szczecin Wzgórze Hetmańskie) powróciły w nowych barwach 2025 oraz 2069.

wysłane przez lukaszenko 16

Hmmm... ja widziałem zdjęcie znajomego, i na burcie miał napisane PR Idzikowice, a nie ZNT Kruszewiec. Ktoś mi to wyjaśni? BTW: Ponoć w środku dostały też wyświetlacze LCD, ale nie jestem pewien tej informacji na 100% Możliwe że dzisiaj będę jechał jednym z nich to uzupełnię informację.

wysłane przez Piotr_B

lukaszenko napisał(a):

> BTW: Ponoć w środku dostały też wyświetlacze LCD, ale > nie jestem pewien tej informacji na 100% Możliwe że dzisiaj > będę jechał jednym z nich to uzupełnię informację.

Dostały. Tylko, że zamiast w członach w miejscach, gdzie siedzą pasażerowie, zostały zamontowane w przedsionkach, gdzie są drzwi. Miałem okazję jednym z nich jechać niedawno z Kostrzyna do Rzepina. Nic ciekawego. Pleksi w drzwiach w środku jest tak porysowana, że prawie nic przez nią nie widać.

wysłane przez 333Wojtas333 15

wysłane przez Mareczek 5

333Wojtas333 napisał(a):

> http://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/tygrysie-wagony-przewozow-regionalnych-zobacz-nowe-malowanie-75385.html >  > Czy dobrze kojarzę ze zdjęć, że to baza w Krzyżu?

Tak, dawny Marlboras, który jutro pojedzie do Leszna.

-- Intergalactic Proton Powered Electrical Tentacled Advertising Droids

Intergalactic Proton Powered Electrical Tentacled Advertising Droids

wysłane przez ilm19

Ja pierdzielę, która to już wersja malowania w ostatnich latach? Przerobiliśmy srebrno-bordowe, interREGIO, biało-niebieskie na bohunach, a teraz się komuś tygrysów zachciało... Naprawdę nie ma na co wywalać kasy, tylko płacić projektantom za kolejne projekty malatury?

Jarmark na torach już pomijam, bo szkoda gadać po raz kolejny. A pasażer ciągle nie wie które pociągi są czyje i na pewno nie ułatwi mu tego fakt, że jako REGIO jeżdżą pociągi we wszystkich kolorach tęczy, z których część nie ma nawet wyraźnej i czytelnej nazwy przewoźnika na burtach. A jeszcze niech podjedzie "Zachodniopomorskie" i bądź tu mądry czy to REGIO czy może zwykły osobowy jakiejś lokalnej spółki?