Forum
Soczysta wiosna na Nadodrzance
wysłane przez lukaszenko 16
wysłane przez Pepe 254
Przy okazji zapytam - jaki jest zasięg naszego kolejowego komisu? Bo rejon Rzepina to już w sumie dosyć daleko, chyba że granicą jest wszędzie tam dokąd jeżdżą zachodniopomorskie składy.
Formalnie kilkanaście lat temu umowna granicą byl Kostrzyn, Krzyż, a na linii do Trójmiasta i Piły mniej więcej granica województwa. Ale jeśli jest to kilka przystanków dalej to nikt nie będzie robił problemów. Zdjęć jest tak mało, że nie ma z czego wybierać.
Na pewno nie będę dodawał zdjęć z Zielonej Góry czy Głogowa, ale nad Rzepinem już bym się zastanawiał. A może czas rozszerzyć granice? Może to jest pole do dyskusji.
Sam się zastanawiałem czy pokazać na zdjeciu nowy przystanek Wronki Zamoście, ale na razie się wstrzymałem.
Relacje zachodniopomorskich składów to dobry pomysł. Pytanie czy Poznań Główny tak, ale już Poznań Górczyn niekoniecznie?
wysłane przez Fan_Komunikacji 3
Na forum piszę samą prawdę;)
wysłane przez Pepe 254
Ja uważam że można dodać całe miasto gdzie jeździ Zachodniopomorski skład, czyli jedzie regio na Poznań, to można dodawać zdjęcia z całego Poznania, a nie tylko z linii gdzie znajdziemy nasz skład.
Ok, czekam na zdania innych.
wysłane przez pioko17 38
Ok, czekam na zdania innych.
IMO jeśli miałoby to być zdjęcie z Poznania zachodniopomorskiego impulsa, lub też innego pociągu jadącego ze Szczecina/Kołobrzegu/Koszalina to ok. Ale składy KW czy jakieś BWE to nie. Podobnie widziałbym jeśli chodzi o stacje po niemieckiej stronie granicy, by akceptować takie miejscowości jak Löcknitz, Pasewalk, Angermünde, Heringsdorf itd. o ile uwieczniono pociąg zmierzający do nas, a nie jakieś ICE z Berlina do Stralsundu.
Ale ogólnie jakieś zmiany byłyby wskazane, bo Komis to portal szczeciński, a dozwolone są zdjęcia z odległego Sławna i zabronione z położonego dużo bliżej Rzepina, tylko dlatego, że leży w innym województwie.
wysłane przez MlodyS53 81
Na pewno nie będę dodawał zdjęć z Zielonej Góry czy Głogowa, ale nad Rzepinem już bym się zastanawiał. A może czas rozszerzyć granice? Może to jest pole do dyskusji.
Jeśli jest to pociag z/do Szczecina to ja bym go umieścił nawet z Zielonej Góry Stary Kisielin.
Jakiś ICek na przelocie np.
No ale Regio z Zielonej Góry Głównej to już bez problemu. W końcu to zachodniopomorski skład.
Na tym forum piszę o swoich zainteresowaniach, nie o pracy.
wysłane przez Pepe 254
Jeśli jest to pociag z/do Szczecina to ja bym go umieścił nawet z Zielonej Góry Stary Kisielin.
Dobrze, to według Ciebie gdzie powinna być granica publikacji na południe?
wysłane przez ricardo78 −1
Jeśli admini zbierają opinie, to też się wypowiem. Skoro jak padło stwierdzenie "zdjęć mało-nie ma co wybierać" to może wogóle znieść te granice robienia fotek i wrzucania? W końcu to KOLEJOWY KOMIS bez zaznaczenia czy Zachodniopomorski (pomimo matecznictwa). Zdjęcia z innych regionów też mogą być ciekawe. No i też trochę jakby w archiwum pogrzebał to się coś "nieregionalnego" znajdzie. To może być ciekawe. Takie jest moje zdanie-każdy może mieć inne.
Possibly I have seen too much, Hangar 18, I know too much...
wysłane przez MlodyS53 81
Hmm....
Dla pociągów naszych czyli takich które mamy w księdze taborowej nie powinno być granicy. Nawet jakby ktoś sfotografował naszego impulsa w Rzeszowie czy Katowicach.
Dla pociągów jadących do nas czyli jakieś ICki czy KDki to może granica "standardowych" naszych połączeń Regio?
Tak, zmieniłem trochę narrację względem poprzedniej wypowiedzi, na taką bardziej sensowną.
Na tym forum piszę o swoich zainteresowaniach, nie o pracy.