Forum

"Lokomotywa" nierekordowa

Około 50 osób jednocześnie wyrecytowało wczoraj na szczecińskim Dworcu Głównym wiersz Juliana Tuwima. To o 84 mniej niż 2 czerwca w Stargardzie.

wysłane przez Mareczek 5

marko napisał(a):

> Ja też spotkałem kilku MKMów i MIKOLI ale jednak przeważali > zwykli ludzie ciekawi kolei i drezyn (aż dziw, że jeszcze tacy > są w tym kraju).

Głównie frajda dla dzieciaków ale i rodzice (szczególnie mamy) dowiedzą się paru rzeczy, np. nad częścią ruchomą mostu na Regalicy nie płynie frakcja :D

> Pogoda była okropna do południa. Jesli chodzi o opad deszczu na > moście to po wejściu do szynobusu mój aparat odmawiał > posłuszeństwa więc trochę mu dało w kość. Współczuję > też dwóm adminom KOMiSu, którzy wyjątkowo mocno zmokli ;)

Dużo osób było na pierwszym przejeździe? Zauważyłem, że liczba miejsc na przejazd=liczba miejsc siedzących w szynobusie.

> Zgadza się. Impreza jest ciekawa. Można porozmawiać z > kolejarzami i naprawdę wiele się dowiedzieć o ich codziennej > pracy i o tym jak kiedyś kolej wyglądała. Oczywiście żeby > się dowiedzieć trzeba samemu zebrac się na odwagę i do nich > zagadać. Odniosłem wrażenie, że część ludzi się bała > ;-).

Mnie bardzo zaskoczyła prezentacja Informatyki i Telekom. Ta pierwsza za wystawienie biletu z ręcznego automatu (szkoda że u nas są tylko na pokaz, skoro za miedzą to norma) natomiast ta druga za możliwość zadzwonienia do znajomych za friko z wagonu (co wykorzystał prezes STMKM rozmawiając przez ok. 10 minut z ciotką ze Szwecji) :D

PR się trochę schował z swoim "kibelku" natomiast na łatwizne poszło IC, podstawiając wagony do prezentacji z "Odry" na jakieś 3 godzinki (po co na Zaleskie odstawiać ;>)

> Nastawnię również gorąco polecam zwiedzić. Po wizycie > proponuję przejechać się na jakąś inną nastawnię w > Szczecinie i porównać warunki pracy dyżurnych z Sg i > dyżurnych z innych posterunków (można przeżyć szok).

Należy podkreślić, że normą jest praca na tych zwykłych nastawnia a nie jak na Sg :)

-- "Proszę Państwa, mamy muchę w studiu! Może chce z nami pograć?" - (C) Paweł Orleański podczas teleturnieju "Lingo"

Intergalactic Proton Powered Electrical Tentacled Advertising Droids
"Lokomotywa" nierekordowa · 17 lat temu · marko
Re: "Lokomotywa" nierekordowa · 17 lat temu · Mareczek
Re: "Lokomotywa" nierekordowa · 17 lat temu · Iwo