Forum
Dziwny "Bosman"
wysłane przez pioko17 38
wysłane przez marko 4
>Widziałem Bosmana i co mnie ździwiło, to to że miał tylko wagony 2 Klasy. >Widziałem wcześniej w swoim rozkładzie że tak jest, ale pomyślałem że to >błąd. Popatrzyłem na stronę internetową PKP, i tam widnieje, że 1 klasa, >kursuje tylko w okresie kursowania ze Świnoujścia. Czy może mi ktoś >powiedzieć dlaczego tak jest?
Najprostsze wytłumaczenie: Bo latem jedzie więcej osób i część z nich chciałaby jechać "czymś więcej" niż tylko 2 klasą. Bo przecież wiadomo jaki ścisk jest w 2 klasach, w pociągach nad morze czy w góry. Ktoś sobie dopłaci i będzie mógł luźno i spokojnie dojechać na wakacje.
wysłane przez Moderator 0
moderator@mkm.szczecin.pl
wysłane przez pioko17 38
> Najprostsze wytłumaczenie: Bo latem jedzie więcej osób i > część z nich chciałaby jechać "czymś więcej" niż > tylko 2 klasą. Bo przecież wiadomo jaki ścisk jest w 2 > klasach, w pociągach nad morze czy w góry. Ktoś sobie > dopłaci i będzie mógł luźno i spokojnie dojechać na > wakacje.
Dzięki, ale ja się pytam czemu poza latem, nie ma 1 klasy. Może wiesz?
wysłane przez Mareczek 5
> Dzięki, ale ja się pytam czemu poza latem, nie ma 1 klasy. > Może wiesz?
Możliwe, że taka decyzja została podjęta na podstawie wcześniejszych badań, tyle że wcześniej "Bosman" jeździł tylko do Poznania.
Intergalactic Proton Powered Electrical Tentacled Advertising Droids
wysłane przez pioko17 38
>tyle że wcześniej "Bosman" jeździł > tylko do Poznania.
I to rano!
wysłane przez marko 4
> Dzięki, ale ja się pytam czemu poza latem, nie ma 1 klasy. > Może wiesz?
Być może jest tak jak Mareczek napisał. Przeprowadzono badania i stwierdzono, że wagon 1 klasy nie będzie miał popytu w tym składzie. Sam znam to z autopsji bo często "Bosmanem" podróżowałem i mogę powiedzieć, że frekwencja w "jedynce" nie była zbyt wysoka.
wysłane przez pioko17 38
wysłane przez Lukasy
> I tak mimo wcześniejszych zapewnień, "Bosman" nawet w > wakacje jedzie bez jedynki. ;)
Przy czym znakomita większość tego składu to wagony zdeklasowane. W składzie jedzie 7 czy 8 wagonów - w tym jedna dwójka. Jest nią wagon rowerowy. Reszta to deklasy...
-- Baczność! Dozorca w wagonie!
homepage: http://lukasy.kolej.org.pl/