Forum
Modernizacją nad morze
wysłane przez Piotr
wysłane przez mmm
> Jeżeli bywają jeszcze pojedyńcze przypadki zwykłych EZT > to prosiłbym o informacje czy mają jakieś określone > godziny kursowania...
Ja np w ostanią sobotę po g. 17 koło Wolina widziałem niezmodernizowanego kibla - kierunek Świnoujście
wysłane przez Jacek
> Czy faktycznie tak się stało?:).
Tak, na ogół od paru tygodni kursują już na linii świnoujskiej same SPOTy, choć zdarzają się kwiatki w postaci starego kibla. Sam miałem zresztą w majówkę pecha i trafiłem na tradycyjnego żółtka, mimo że na paru innych kursach jechały 20XX.
-- Pomyśl i zrób odwrotnie - prof. Kaliszuk :-)
wysłane przez Piotr
> Tak, na ogół od paru tygodni kursują już na linii > świnoujskiej same SPOTy, choć zdarzają się kwiatki w > postaci starego kibla. Sam miałem zresztą w majówkę pecha i > trafiłem na tradycyjnego żółtka, mimo że na paru innych > kursach jechały 20XX.
No to powiem jak było wczoraj: Jechałem do Świnoujścia przed g.12...Oczywiście podstawili żółto-niebieskiego kibla...Powrotny 19.30 - kibel...a co ciekawe w Wolinie była mijanka z kolejnym kiblem...Po prostu rewelacje :/. Co się stało? Padł jakiś SPOT? Czy szumnie zapowiadane "od kwietnia nad morze tylko modernizacje" to była propaganda, wymysł lokalnych gazet? Jestem nieco rozczarowany :(. Ciągle trafiam na jakieś graty :).
wysłane przez Kriz8
[ciach]
Widocznie miałeś szczególnego pecha. Wszystkie osobówki na Świnoujście i Kamień Pomorski planowo powinny być obsługiwane SPOTami, mają osobny 9-dniowy obieg (drugi obieg SPOTowy to 120-145-9430-9431). Niestety SPOTy są dość awaryjne, szczególnie te które mamy, więc pewnie parę sztuk zalegało na SWH. Ewentualnie któraś jednostka mogła wyjeżdżać gdzie indziej kilometry do przeglądu (krótki kurs do Gryfina lub Stargardu).
-- ...ostatni zjazd po dykcie...
Pokemony atakują...
wysłane przez Piotr
> Ewentualnie któraś jednostka mogła wyjeżdżać gdzie > indziej kilometry do przeglądu (krótki kurs do Gryfina lub > Stargardu).
Jak czekałem na pociąg do Świnoujścia to wcześniej odjechał SPOT do Stargardu....Na pociąg czekałem na stacji Sz-n Zdroje...Planowo miałbyć o 11:52, a przyjechał tak po 12:10. Więc może faktycznie padł SPOT i dlatego podstawili Kibla.