Forum
"Byczek" z CTL-u rusza z Żelechowa na Kostrzyn z próżnym...
wysłane przez Mazur
wysłane przez
Pepe
254
> Jakby co to nie ja nazwałem tego woza w tytule "Byczek";] > Trcohę denne ale no cóż... Nie mam możliwości zmiany na > lepsze. Nazwa zaczynała się innym określeniem ale widać > ktoś uznał słowo "Bydło" za niepasujące...:/
Pewnie i denne, no ale do bydła, które napisałeś bez użycia znaczników też by się ktoś przyczepił. Zamiast skojarzeń zwierzęcych będzie helmut.
wysłane przez Mazur
> Pewnie i denne, no ale do bydła, które napisałeś bez > użycia znaczników też by się ktoś przyczepił. Zamiast > skojarzeń zwierzęcych będzie helmut.
Niech będzie... Pozdro
wysłane przez MarcinB
[ciach]
Helmut? Jawohl, das ist ein polnishe elektrowozen ;) Dlaczego ET22 nosi tak "polskie" określenie ? "Byka" na powyższym zdjęciu, można by też nazwać "bykiem marokańskim" :)
wysłane przez Mazur
> Helmut? Jawohl, das ist ein polnishe elektrowozen ;) Dlaczego > ET22 nosi tak "polskie" określenie ? > "Byka" na powyższym zdjęciu, można by też nazwać "bykiem > marokańskim" :)
No nie nazwałbym go tak, bo marokańskie byki to te co noszą numey od R001 DO R003.
wysłane przez MarcinB
> No nie nazwałbym go tak, bo marokańskie byki to te co noszą numey > od R001 DO R003.
Przepraszam, mea culpa, źle odczytałem.
wysłane przez
marko
4
wysłane przez Mazur
> A co tam takiego jechało, bo widzę same węglarki :P
Marku! W składzie było łącznie 30 wagonów. Około 20 to węglarki a reszta to beczki od siarki czy siarkowodoru ;) Takie krzaczory, że składu nie widać...