Forum
Tramwajem do muzeum, pociągiem do Trzebieży
wysłane przez
torwid
68
Przełożony ma ZAWSZE rację, niestety...
wysłane przez
MQ
?
> SA 110? Marszałek zapowiadał 2 Smerfy... ;(
Na dziś informacja z UMarsz jest taka, że SA110 z jednym lub dwoma SA112.
> Jest szansa, > że wiącej ludzi się zmieści? Bo innego uzasadnienia > zamiany taboru nie widzę...
Ponoć krzaczory między Policami a Trzebieżą, które mogłyby porysować nasze nowe cacka.
wysłane przez
torwid
68
> Na dziś informacja z UMarsz jest taka, że SA110 z jednym lub > dwoma SA112.
Ten ostatni wariant najrozsądniejszy, ale rozsądek rzadko u nas bierze górę ;)
-- Przełożony ma ZAWSZE rację, niestety...
wysłane przez
torwid
68
> Ponoć krzaczory między Policami a Trzebieżą, które > mogłyby porysować nasze nowe cacka.
No tak, za mało czasu na wysłanie ekipy fachowców, którzy potrafią przycinać gałęzie. I pewnie jeszcze przetarg trzeba rozpisać... Biedni ci nasi urzędnicy, tak bardzo chcą zawsze pomóc, ale przepisy, procedury... Szlag mnie trafia na takie działanie, a właściwie jego brak.
wysłane przez Bodek
> > No tak, za mało czasu na wysłanie ekipy fachowców, którzy > potrafią przycinać gałęzie. I pewnie jeszcze przetarg trzeba > rozpisać... Biedni ci nasi urzędnicy, tak bardzo chcą zawsze > pomóc, ale przepisy, procedury... Szlag mnie trafia na takie > działanie, a właściwie jego brak.
Zawsze możesz to potraktować jako pożegnanie Helmutów, wiadomo przecież że długo już nie pojeżdżą. Poza tym, najprawdopodobniej pojedzie skład w wersji 4*SA110, bo doczepy są już zdekompletowane (czynna jest tylko jedna). Poza tym ważne że wymagana ilość miejsc siedzących (około 300) będzie zachowana.
wysłane przez
torwid
68
(...)
> Poza tym, najprawdopodobniej pojedzie skład w wersji 4*SA110, bo > doczepy są już zdekompletowane (czynna jest tylko jedna). > Poza tym ważne że wymagana ilość miejsc siedzących (około > 300) będzie zachowana.
I tego się trzymajmy, bo prawdopodobnie będę jechał z 2 dzieci, a wiem, jak "komfortowo" jest na tego typu imprezach. Ja tam mogę stać przy kiblu, ale dzieci wolą mieć chociaż nos przyklejony do szyby. ;)
wysłane przez lukien213
> Poza tym, najprawdopodobniej pojedzie skład w wersji 4*SA110, bo > doczepy są już zdekompletowane (czynna jest tylko jedna).
Według mnie, warto też wczepić tę jedyną sprawną doczepę. Będzie ta ostatnia szansa na taki ciekawy skład.
wysłane przez margor
> Poza tym, najprawdopodobniej pojedzie skład w wersji 4*SA110
Ciekawe czy w SA110 sprawne jest jeszcze sterowanie ukrotnione. Takiego widoku już dawno nie było.
wysłane przez
LinX
13
> Ciekawe czy w SA110 sprawne jest jeszcze sterowanie ukrotnione. > Takiego widoku już dawno nie było.
Widziałem taki zestaw około maja/czerwca 2010 w Szczecinie.
wysłane przez Bodek
> najprawdopodobniej pojedzie skład w wersji 4*SA110, bo > doczepy są już zdekompletowane (czynna jest tylko jedna). > Poza tym ważne że wymagana ilość miejsc siedzących (około > 300) będzie zachowana.
Pracujemy nad wzmocnieniem tego składu jeszcze o doczepę. A poza tym być może pojedzie też dodatkowy skład na SA136, ale tylko do Polic. Ten pociąg miałby wyruszyć ze Szczecina jakieś pół godziny po pociągu do Trzebieży, a w Policach czekać na pociąg z Trzebieży, by ewentualni chętni mogli się do niego przesiąść. Na sobotę przewiduje się zawarcie umowy z Pesą na dostawę 2 dodatkowych SA136 i miałaby ona być podpisana właśnie na pokładzie pociągu. Myślę że najdalej jutro do południa wszystko w tym temacie będzie jasne.
wysłane przez
Luke_Police
163
> Pracujemy nad wzmocnieniem tego składu jeszcze o doczepę. > A poza tym być może pojedzie też dodatkowy skład na SA136, ale > tylko do Polic.
Takie pytanko mam. Czy będzie można zabrać rower na pokład pociągu? Chodzi o to, by mieć możliwość zarówno jazdy pociągiem, jak i sfotografowania go w jakimś ciekawym miejscu, gdzie nie zaplanowano postoju.
-- - Do wentylatora przetwornicy statycznej wlazł mały kotek i nie może wyjść.
- Spoko, zamontujemy ją w tramwaju i włączymy, to stamtąd wyfrunie.
Technik serwisu :)
wysłane przez
marko
4
> No tak, za mało czasu na wysłanie ekipy fachowców, którzy > potrafią przycinać gałęzie. I pewnie jeszcze przetarg trzeba > rozpisać...
Nic rozpisywać nie trzeba. Od mniej więcej zeszłego poniedziałku drezynka jeździ i wycina krzaki.
-- Ten trzeci i najgłupszy...
wysłane przez
wojtek1995
0
wysłane przez
Moderator
0
> Mam pytanie czy z Trzebieży jest powrót do Szczecina pociągiem czy > nie
Przecież jest to napisane w tekście artykułu, trasa: "Szczecin Główny - Trzebież - Szczecin Główny", czyli logiczne, że jest powrót pociągiem. Stacje, gdzie będą 5- lub 15-minutowe postoje również są wyróżnione. Prosze czytać ze zrozumieniem.
moderator@mkm.szczecin.pl
wysłane przez
djdark
0
> SA 110? Marszałek zapowiadał 2 Smerfy... ;( Jest szansa, > że wiącej ludzi się zmieści? Bo innego uzasadnienia > zamiany taboru nie widzę...
A to ci ciekawostka, Urząd Marszałkowski właśnie rozesłał info że jednak dwa SA136 będą... Czyżby koszenie krzaków się skończyło i jednak puszczą to co na początku planowali? Czy w UM ktoś się walnął?
"Bo nie ma. NIE MA. N I E M A ! Zrozumiał? NIE MA! NIE MA! NIE MA! NIE MA! NIE MA! NIE MA! NIE MA!" (c) Mareczek
wysłane przez
Robert
5
> > A to ci ciekawostka, Urząd Marszałkowski właśnie rozesłał > info że jednak dwa SA136 będą... Czyżby koszenie krzaków > się skończyło i jednak puszczą to co na początku > planowali? Czy w UM ktoś się walnął?
A podali też rozkład jazdy tego pociągu?
wysłane przez
djdark
0
> A podali też rozkład jazdy tego pociągu?
Nie.
"Bo nie ma. NIE MA. N I E M A ! Zrozumiał? NIE MA! NIE MA! NIE MA! NIE MA! NIE MA! NIE MA! NIE MA!" (c) Mareczek
wysłane przez
torwid
68
> A to ci ciekawostka, Urząd Marszałkowski właśnie rozesłał > info że jednak dwa SA136 będą... Czyżby koszenie krzaków > się skończyło i jednak puszczą to co na początku > planowali? Czy w UM ktoś się walnął?
Tego jeszcze nie dostałem, ale najwidoczniej sianokosy zakończono ;)
wysłane przez
djdark
0
> Tego jeszcze nie dostałem, ale najwidoczniej sianokosy > zakończono ;)
Poszło na maila ;)
wysłane przez paki
Sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi
wysłane przez Sebastin821
> Moderus będzie miał "arkoński" debiut podczas nawrotu > przed paradą. Ciekawe, jak sobie poradzi na tym > "wyjątkowym" torowisku ;-)
"Krzyżyk na drogę", że się tak wyrażę... ;)
-- http://www.youtube.com/user/MaslanaLoczek Profil JuTube z udziałem Komunikacji Miejskiej // Pozdrowienia Dla Miłośników KM-u
Pozdrawiam Wszystkich Szpicli z SPA-Klonowica...
wysłane przez Bodek
Poc. AKPM 885079 Szczecin Gł. odj: 12:50 Sz-n Turzyn 12:56/13:01 Sz-n Niebuszewo 13:09/13:14 Sz-n Glinki 13:26/13:31 Sz-n Skolwin 13:36/13:41 Police 13:51/13:56 Trzebież Szcz. przyj: 14:17
Poc. AKPM 885088 Trzebież Szcz. odj: 14:30 Police 14:51/14:52 Sz-n Turzyn 15:15/15:16 Szczecin Gł. przyj: 15:22.
wysłane przez
Robert
5
> Jest już ostateczny RJ pociągu do Trzebieży
...który następnie nieco się zmienił (opóźniono pociąg powrotny o ok. 10 minut) i teraz wygląda tak:
> Poc. AKPM 885079 > Szczecin Gł. odj: 12:50 > Sz-n Turzyn 12:56/13:01 > Sz-n Niebuszewo 13:09/13:14 > Sz-n Glinki 13:26/13:31 > Sz-n Skolwin 13:36/13:41 > Police 13:51/13:56 > Trzebież Szcz. przyj: 14:17 > > Poc. AKPM 885088 Trzebież Szcz. odj: 14:40 Police 15:03/15:04 Sz-n Turzyn 15:37/15:38 Szczecin Gł. przyj: 15:45.
wysłane przez lukien213
> Poc. AKPM 885088 > Trzebież Szcz. odj: 14:40 > Police 15:03/15:04 > Sz-n Turzyn 15:37/15:38 > Szczecin Gł. przyj: 15:45.
No to pięknie. Osobówka na Koszalin (przez Stargard Szcz.) odjeżdża o 15:43. Następna o 20:05... Szkoda gadać. Czym jest podyktowana zmiana tego rozkładu?
wysłane przez
Robert
5
> > No to pięknie. Osobówka na Koszalin (przez Stargard Szcz.) > odjeżdża o 15:43. Następna o 20:05... Szkoda gadać. > Czym jest podyktowana zmiana tego rozkładu?
Tego akurat nie wiem, była to prawdopodobnie "inicjatywa" PR lub PLK.
wysłane przez MaK
> No to pięknie. Osobówka na Koszalin (przez Stargard Szcz.) > odjeżdża o 15:43. Następna o 20:05... Szkoda gadać. > Czym jest podyktowana zmiana tego rozkładu?
Nie sądze, żeby przytrzymanie pociągu do Koszalina było takim wielkim problemem. Wystarczy pokombinować i wszystko da się załatwić. Tym bardziej, że raczej w takich sytuacjach PR-y idą na ręke.
BTW... Jest jeszcze osobowe połączenie z przesiadką w Kołobrzegu SG 16:12 - Kołobrzeg 18:51 Kołobrzeg 19:50 - Koszalin 20:30
Więc nie wiem o co ten płacz...
-- Miłośnik i pracownik... dwa pojęcia w konflikcie ze sobą...
wysłane przez lukien213
> BTW... Jest jeszcze osobowe połączenie z przesiadką w > Kołobrzegu > SG 16:12 - Kołobrzeg 18:51 > Kołobrzeg 19:50 - Koszalin 20:30 > > Więc nie wiem o co ten płacz...
O to, że pociąg w kierunku Koszalina staje też na innych stacjach, w tym Świdwin, gdzie chcę wrócić. Dlatego napisałem, że interesuje mnie pociąg przez Stargard Szcz. Przesunięcie rozkładu o te 5 minut załatwiłoby sprawę.
wysłane przez
Luke_Police
163
> No to pięknie. Osobówka na Koszalin (przez Stargard Szcz.) > odjeżdża o 15:43.
O 15:55 z dworca autobusowego PKS odjeżdża autobus PKS-u Świdwin do Połczyna Zdroju przez Stargard Szczeciński, Świdwin. Zawsze to jakaś alternatywa gdyby wystąpiło dodatkowe spóźnienie na trasie z Trzebieży. Nie mam pojęcia, ile kosztuje bilet na ten PKS, domyślam się, że pociąg jest tańszy.
-- - Do wentylatora przetwornicy statycznej wlazł mały kotek i nie może wyjść.
- Spoko, zamontujemy ją w tramwaju i włączymy, to stamtąd wyfrunie.
Technik serwisu :)
wysłane przez RJawdyk
> Robert napisał(a):
> > Poc. AKPM 885088 > > Trzebież Szcz. odj: 14:40 > > Police 15:03/15:04 > > Sz-n Turzyn 15:37/15:38 > > Szczecin Gł. przyj: 15:45. > > No to pięknie. Osobówka na Koszalin (przez Stargard Szcz.) > odjeżdża o 15:43. Następna o 20:05... Szkoda gadać. > Czym jest podyktowana zmiana tego rozkładu?
Witaj w klubie. Miałem zaplanowany powrót do Poznania o 15:42 (tym na Rzepin), a tak się zapowiada siedzenie do 18 i czekanie na osobówkę bezpośrednią. Jak się potwierdzi info o SA136 to chyba sobie daruję ten przejazd.
wysłane przez (użytkownik usunięty)
> dla ludzi co lubią patrzeć za okno jak krajobraz zmienia > się. W linku film Trzebież Szcz - Szczecin Gł > http://www.kein.racio.pl/www/Trzebiez.wmv oczywiscie do > zassania...
http://sjp.pwn.pl/slownik/3028397/du%C5%BCa_litera
W linku niektóre zasady stosowania wielkiej litery.
moderator@mkm.szczecin.pl
wysłane przez MaK
> dla ludzi co lubią patrzeć za okno jak krajobraz zmienia > się. W linku film Trzebież Szcz - Szczecin Gł > http://www.kein.racio.pl/www/Trzebiez.wmv oczywiscie do > zassania...
Zasadniczo, to ściągając godzinny film o wielkości przeszło 470MB spodziewałem się jakości co najmniej dobrej. Obraz tragiczny o dźwięku nie wspomnę. Próbkowanie audio większe niż video. Coś jak nagrywany format 3gp z rozciągniętą rozdziałką do 640x480. Prędkość ściągania także nie zachwyca. Proponowałbym jakiś video converter aby to: 1) przede wszystkim odchudzić 2) poprawić ewentualne trzaski w audio
-- Miłośnik i pracownik... dwa pojęcia w konflikcie ze sobą...