Forum
"Barbakan" od korekty rozkładu nie ciąga wagonu barowego
wysłane przez Korczian
Vmax>=160 na D29-351!
wysłane przez pioko17 38
> [ciach]
Taka już dziwna polityka PKP IC. Wszyscy eksperci odradzali PICowi likwidację nazw, gdyż one ułatwiają orientację zwykłym szarym pasażerom. Teraz nazwy przejęły niestety PRy, ale oni przynajmniej umieją dobrze zarządzać. ;) Jeśli chodzi o zapowiadanie - nazwy Akademii portfela też nikt nie zapowiada i bardzo dobrze. ;)
wysłane przez Korczian
Vmax>=160 na D29-351!
wysłane przez Lukasy
homepage: http://lukasy.kolej.org.pl/
wysłane przez Lukasy
> EC do Pragi, którego nazwy nikt jeszcze na stacji w > Szczecinie nie wypowiedział przez megafon ;)
Megafoniści czytają z żółtych plakatów, które do swojej dyspozycji mają również pasażerowie. Nie ma na nich nazwy, więc nikt jej nie zapowiada.
homepage: http://lukasy.kolej.org.pl/
wysłane przez Mariusz_W
> Megafoniści czytają z żółtych plakatów, które do swojej > dyspozycji mają również pasażerowie. Nie ma na nich nazwy, > więc nikt jej nie zapowiada.
Nazwy nie ma też w SRJP.
wysłane przez lukaszenko 16
> Nazwy nie ma też w SRJP.
Jak nie ma w SRJP i na tych żółtych plakatach. Jakoś z Zielonej Górze jest napisana nazwa pociągu, np. Karmazyn, Ślązak, Rusałka, Malta itp. W SRJP tak samo.
-- Robiła babcia na drutach. Przejechał tramwaj i spadła.
wysłane przez MaK
> Jak nie ma w SRJP i na tych żółtych plakatach. Jakoś z Zielonej > Górze jest napisana nazwa pociągu, np. Karmazyn, Ślązak, > Rusałka, Malta itp. W SRJP tak samo.
Nadal rozmawiamy o TLK-ach?
-- Miłośnik i pracownik... dwa pojęcia w konflikcie ze sobą...
wysłane przez lukaszenko 16
> Nadal rozmawiamy o TLK-ach?
O TLK-ach, ale i też o wszystkich pociągach posiadających nazwę. Przykłady podałem w poprzednim poście. :D
wysłane przez MaK
> O TLK-ach, ale i też o wszystkich pociągach posiadających nazwę. > Przykłady podałem w poprzednim poście. :D
Z tego co się orientuje, to TLKi nazw nie posiadają. Nazwy posiadają tylko IR, Ex i EIC. A i tego pewien nie jestem.
-- Miłośnik i pracownik... dwa pojęcia w konflikcie ze sobą...