Forum
Białogard: po tragedii PKP zwiększy bezpieczeństwo na...
wysłane przez Bodek
wysłane przez Iwo
> Ciekawe jaką metodą wyliczyli te 77 tysięcy, bo jakoś mi > się nie chce wierzyć by 24 tysięczne miasto generowało > taki ruch samochodowy.
Nie zapominaj o ruchu tranzytowym. Niejedna wioska mająca np. 20 mieszkańców generuje większy ruch i zapewne o to chodziło w obliczeniach.
-- "po sygnale do odjazdu odsunąć się od wagonu"
wysłane przez Przem
> Ciekawe jaką metodą wyliczyli te 77 tysięcy,[...]
No właśnie, wg pomiarów ruchu wykonanych w 2005 roku SDR (średni dobowy ruch) na tej drodze wynosi 3372 pojazdów na dobę. Przy SDR na poziomie 77 tys/dobę, wychodzi, że przez przejazd przejeżdżałyby ~54 poj/minutę!!
wysłane przez Bodek
> > No właśnie, wg pomiarów ruchu wykonanych w 2005 roku SDR > (średni dobowy ruch) na tej drodze wynosi 3372 pojazdów na > dobę. Przy SDR na poziomie 77 tys/dobę, wychodzi, że przez > przejazd przejeżdżałyby ~54 poj/minutę!!
No właśnie, tymczasem gdy byłem na owym przejeździe w ubiegłym tygodniu (fakt że była to sobota) ruch oscylował wokół raptem 4 samochodów na minutę. Daje to średnio 5760 samochodów dobowo. Do pomiarów dolicza się też ruch pociągów, ale tych jak wiadomo nie ma tam zbyt wielu.
wysłane przez techno
> No właśnie, tymczasem gdy byłem na owym przejeździe w > ubiegłym tygodniu (fakt że była to sobota) ruch oscylował > wokół raptem 4 samochodów na minutę. Daje to średnio 5760 > samochodów dobowo. Do pomiarów dolicza się też ruch > pociągów, ale tych jak wiadomo nie ma tam zbyt wielu.
Ja poprę zarówno Ciebie jak i Przema. Dane podane w Kurierze muszą być wierutną bzdurą. Bawiłem się trochę w pomiary ruchu i jeszcze nie miałem okazji pracować na drodze, która miałaby taaakie natężenie ruchu;) Nawet na drodze krajowej...
-- Problemy z matematyką? Zadzwoń! 0-800-[(10x)(13i)^2]-[sin(xy)/2.362x]
Problemy z matematyką? Zadzwoń! 0-800-[(10x)(13i)^2]-[sin(xy)/2.362x]