Forum
"Ludmiła" w zimowej scenerii oczekuje na odjazd do stolicy...
wysłane przez lukaszenko 16
-- 6841, odjazd.
wysłane przez stoch
> A dlaczegóż to ta Ludmiła jedzie w tą stronę?
Zapewne zdjęcie zostało wykonane niedługo po przyjeździe składu z Pragi.
wysłane przez sulzer
> Zapewne zdjęcie zostało wykonane niedługo po przyjeździe > składu z Pragi.
Zdjęcie robiłem, jak widać ponad rok temu, ale pamiętam, że chwilkę na głównym pobyłem, i "szkopek" pare turnusów "mania>frania" zaliczył, i potem ok. 14 godziny poleciał na Pragę.
-- Kolejowy licznik kilometrów 2012 : 729km
wysłane przez MaK
> "mania>frania"
Mógłbyś wytłumaczyć co to jest mania > frania? o_O
> sulzer napisał(a):
> > "mania>frania" > > Mógłbyś wytłumaczyć co to jest mania > frania? o_O
Nawet nowomowa tego nie jest w stanie przetworzyć :D
-- Intergalactic Proton Powered Electrical Tentacled Advertising Droids
Intergalactic Proton Powered Electrical Tentacled Advertising Droids
wysłane przez MaK
> Nawet nowomowa tego nie jest w stanie przetworzyć :D
Poddałem się po 3 razie. Marko, też szybko dał spokój, z tego co pisał, chociaż próbował to rozszyfrować. xD
wysłane przez wojtazz 42
"szkopek" pare turnusów > "mania>frania" zaliczył, i potem ok. 14 godziny poleciał na > Pragę.
O, LOL :O
wysłane przez stoch
> [...] "szkopek" pare turnusów > "mania>frania" zaliczył [...]
Chodzi Ci o oblot składu ?
wysłane przez sulzer
> Chodzi Ci o oblot składu ?
Tak dokładnie, przepraszam forumowiczów za wprowadzenie w lekkie zakłopotanie. Określenie "mania>frania", często jest stosowane w mojej szkole, przez szanownego Pana wykładowce z przedmiotu Siłownie Okrętowe, gdzie wysławiając się np. o pompie ręcznej, używa określenia "mania>frania", odnoszącego się tu do ruchu naprzemiennie, raz w jedną, a raz w drugą stronę dźwigienką połączoną z napędem pompy :) Na drugi raz użyję sformułowań, które będą łatwiejsze do interpretacji dla forumowczów :)
-- Kolejowy licznik kilometrów 2012 : 1477km
wysłane przez MarcinB
[ciach]
Zakłopotałeś fachowców, co nie zmienia faktu, że otworzysz zeszycik i sto razy napiszesz zdanie: Nigdy nie będę cytował na forum głupich słów mojego wykładowcy... ;)
wysłane przez sulzer
> Zakłopotałeś fachowców, co nie zmienia faktu, że otworzysz > zeszycik i sto razy napiszesz zdanie: Nigdy nie będę cytował na > forum głupich słów mojego wykładowcy... ;)
Gdyby słowa mojego wykładowcy były głupie, to wątpie, bym wiedział cokolwiek z dziedziny zawodu, w którym się kształcę. Ponad to, jest to właśnie bardzo mądre sformułowanie, które potrafi jakiemuś laikowi z dziedziny techniki, uzmysłowić jak coś działa. Użyłem tej metafory, by ubarwić wypowiedź i tyle. Jeśli ktokolwiek przez sformułowanie "mania>frania", czuje się wyjątkowo poniżony i upodlony, to z całego serca przepraszam.
wysłane przez MarcinB
> Gdyby słowa mojego wykładowcy były głupie, to wątpie, bym > wiedział cokolwiek z dziedziny zawodu, w którym się kształcę.
O tak! Po "maturze Giertycha" przyszedł czas na zmianę nazewnictwa urządzeń. Od teraz pompa skrzydełkowa to będzie "mania>frania", zawory silnikowe to będą "klekotki", a taki silnik spalinowy... dajmy na to "brumbra" (wysokoprężny to oczywiście będzie "bardziejbrumbra")
> Ponad to, jest to właśnie bardzo mądre sformułowanie,
Oczywiście, że bardzo mądre sformułowanie, ja bym nazwał je wręcz genialnym! Nie zapomnij oczywiście używać go w projektach, opracowaniach jak już się wykształcisz w zawodzie ;)
> które > potrafi jakiemuś laikowi z dziedziny techniki, uzmysłowić jak coś > działa.
No popatrz, a tu nawet chłopaki wykształceni technicznie (w tym i ja) zgłupieli. :D
wysłane przez sulzer